фото: Gebruiker:Evanherk, Уикипедия  Инцидентът в град Дейвис не е първият случай

...
фото: Gebruiker:Evanherk, Уикипедия  Инцидентът в град Дейвис не е първият случай
Коментари Харесай

Индийското правителство решително осъди оскверняването на статуя на Махатма Ганди в американския град Дейвис

фото: Gebruiker:Evanherk, Уикипедия
 

Инцидентът в град Дейвис не е първият случай на вандализъм против монументи на Махатма Ганди.

Лицето на паметника беше отчасти обезобразено.

Индийското държавно управление уверено осъди оскверняването на скулптура на Махатма Ганди в американския град Дейвис и изиска следствие на случая, съобщи ТАСС, като цитира изказване, оповестено на уеб страницата на външното министерство на Индия.

На 28 януари съвсем двуметровата публикация на лидера на индийското освободително придвижване беше свалена от постамента и хвърлена на земята. Лицето на паметника беше отчасти обезобразено.

  " Правителството на Индия уверено осъжда този злоумишлен и непоносим акт, ориентиран против знак на мира и справедливостта, ползващ се с всеобщо почитание ", написа в изказването.

Мотивите за закононарушението са незнайни, само че индийски медии прецизират, че варварското действие било осъществено в дните преди 30 януари, когато Индия отбелязва гибелта на Ганди, погубен през 1948 година от член на радикална индийска формация.

Посолството на Индия във Вашингтон е разискало въпроса с Държавния департамент на Съединени американски щати, а кметът на Дейвис е изразил надълбоко страдание за случая и е съобщил, че е почнало следствие.

Инцидентът в град Дейвис не е първият случай на вандализъм против монументи на Махатма Ганди на Запад. Те зачестиха след началото на митингите за расово пълноправие, разяснява ТАСС, като напомня, че предишното лято участници в придвижването желаеха да бъде отстранена скулптура на индийския водач в град Лестър. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР